Головна » 2015 » Грудень » 10

Кабінет міністрів затвердив законопроект, який повертає обов'язковий техогляд легкових автомобілів з 2019 року. Передбачається, що ТО будуть проводити приватні сервісні центри з відповідним обладнанням, персоналом і дозволом. При цьому автовласники отримають діючий в країнах ЄС сертифікат, а також маркування, яку потрібно буде прикріпити на лобове скло.
За інформацією прес-служби Міністерства інфраструктури, законопроект «Про приведення законодавства України у сфері автомобільного транспорту у відповідність з актами Євросоюзу» був розглянутий і затверджений Кабінетом Міністрів 9 грудня. Документ розроблено з метою виконання угоди про асоціацію з ЄС.

Як пояснили в прес-службі міністерства, документ адаптує законодавс ... Читати далі »

Переглядів: 216 | Додав: Admin | Дата: 10.12.2015 | Коментарі (0)

Асоціація автовиробників «Укравтопром» оголосила підсумки виробництва транспортних засобів у листопаді 2015 року. У цей місяць українські заводи випустили на 95.5% більше автотранспортних засобів, ніж за аналогічний місяць минулого року, а також на 84.4% більше жовтня цього року. Пояснюється такий неймовірний результат досить скромними кількісними показниками. У звітний місяць вітчизняні підприємства автомобілебудівної галузі виробили 1 167 транспортних засобів. З них легкових автомобілів - 838 од. (+ 123.5% до листопада 2014 року і + 90.5% до жовтня 2015). Причому Запорізький автозавод в останній місяць осені наростив обсяги випуску машин на 405.2% порівняно з жовтнем, зібравши 740 ТЗ (677 легковиків та 63 комерційних автомобіля). У той же час випусковий  завод  ... Читати далі »

Переглядів: 322 | Додав: Admin | Дата: 10.12.2015 | Коментарі (0)

9 грудня, у Львові відбулася прес-конференції на тему: «Як полегшити життя власникам автомобілів з іноземною реєстрацією та зменшити корупцію на пунктах пропуску Західної України».

Всім відомо, що купити авто за кордоном набагато дешевше, ніж в Україні.
У 2013 році в Ужгороді була створена ГО «Західноукраїнська асоціація власників транзитних авто» («ЗАВТРА»).
Їх основною метою є поліпшення умов користування автомобілів з іноземними номерами.
За словами Павла Білецького, голови ГО «ЗАВТРА», такі водії змушені кожні п'ять днів перетинати кордон, а це роблять далеко не всі. Крім того, корупція на пунктах пропуску процвітає.
Крім того, він зазначив, що такі власники ... Читати далі »

Переглядів: 249 | Додав: Admin | Дата: 10.12.2015 | Коментарі (0)