Головна » 2015 » Грудень » 08

Група депутатів підготувала законопроект згідно з яким, водіїв не штрафуватимуть, якщо порушення правил дорожнього руху мало вимушений характер.
У законопроекті говориться про те, що у випадках, коли правопорушення спровоковано аварійним, або неналежним станом дороги, водіїв слід звільнити від сплати штрафу.
Автори законопроекту впевнені, що карати водіїв варто тільки в тих випадках, коли місце події повністю відповідає діючим держстандартам України. Коли законопроект винесуть на розгляд у Верховній Раді поки не відомо.


... Читати далі »
Переглядів: 210 | Додав: Admin | Дата: 08.12.2015 | Коментарі (0)

Згідно з офіційною статистикою, в Україні за січень-жовтень 2015 сталося понад 127000 ДТП. У середньому в аваріях щодня гинуть 12 осіб.
Основні 7 причин, через які в країні трапляється така кількість ДТП.
Причина №1. Невиправдано ризикована їзда і свідоме порушення ПДР.
Причина №2. Керування авто у стані алкогольного сп'яніння.
Причина №3. Перевищення швидкості водієм без урахування погоди і виду дорожнього покриття.
Причина №4. Розсіяне водіння і неуважне ставлення автолюбителів до інших учасників дорожнього руху і пішоходів.
Причина №5. Недостатній досвід керування автомобілем.
Причина №6. Недотримання дистанції, розмір якої встановлено ПДД.
Причина №7.Обгін інших автомобілів без розрахунку безпечної відстані і включення відповідного попереджувального сигналу.

 


... Читати далі »
Переглядів: 237 | Додав: Admin | Дата: 08.12.2015 | Коментарі (0)

У Міністерстві внутрішніх справ створили робочу групу з впровадження в Україні системи автоматичної фото- і відеофіксації порушень ПДР. Представники різних відомств і структур розроблятимуть нормативні акти і технічні регламенти, необхідні для повноцінної роботи системи.
Наказ про створення робочої групи підписано керівником Національної поліції Хатіей Деканоїдзе третього листопада. До групи увійшли представники поліції, зацікавлених міністерств і відомств, громадські діячі та вчені. Про це повідомила прес-служба Управління безпеки дорожнього руху.

За словами керівника робочої групи - начальника УБДД Івана Прохоренко, основне завдання впровадження автофіксації порушень ПДР полягає в підвищенні безпеки дорожнього руху та зведення до ... Читати далі »

Переглядів: 210 | Додав: Admin | Дата: 08.12.2015 | Коментарі (0)

Розроблений унікальний навігатор «Дороги України» для мобільних додатків Android / Apple, який вибирає для водія маршрут з кращим дорожнім покриттям. Зараз таких навігаторів не мають навіть такі світові системи, як «Гугл» та «Яндекс», повідомляють представники сервісу.
Розробила його компанія stfalcon.com.
Сервіс має вже більш 39000 зареєстрованих користувачів. З їх допомогою змогли оцінити і записати стан більш 53 тис. Км доріг.

Український  мобільний додаток включає:
- Автоматичний збір статистичних даних про якість автодоріг;
- Маршрутизатор з урахуванням якості дорожнього покриття та швидкості руху;
- Ручну оцінку того чи іншого маршруту.
Українські дороги залишають бажати кращого, по дея ... Читати далі »

Переглядів: 247 | Додав: Admin | Дата: 08.12.2015 | Коментарі (0)