Головна » 2015 » Грудень » 8 » Розроблений унікальний навігатор «Дороги України»
12:44
Розроблений унікальний навігатор «Дороги України»

Розроблений унікальний навігатор «Дороги України» для мобільних додатків Android / Apple, який вибирає для водія маршрут з кращим дорожнім покриттям. Зараз таких навігаторів не мають навіть такі світові системи, як «Гугл» та «Яндекс», повідомляють представники сервісу.
Розробила його компанія stfalcon.com.
Сервіс має вже більш 39000 зареєстрованих користувачів. З їх допомогою змогли оцінити і записати стан більш 53 тис. Км доріг.

Український  мобільний додаток включає:
- Автоматичний збір статистичних даних про якість автодоріг;
- Маршрутизатор з урахуванням якості дорожнього покриття та швидкості руху;
- Ручну оцінку того чи іншого маршруту.
Українські дороги залишають бажати кращого, по деяких можна рухатися зі швидкістю лише 50 км на годину, та й то з побоюванням, а взимку залишитися в ямі на невизначений час, кажуть представники проекту.
Розробники нового сервісу вважають, що його використання допоможе водіям збільшити пробіг авто без ремонту на більш тривалий термін, зробить їх рух по дорогах більш комфортним і безпечним. Крім цього, дані сервісу можуть бути використані для планування ремонту доріг.
Для того щоб розширити базу стану доріг, спланувати для водіїв найкоротший шлях за якісними дорогами розробники сервісу «Дороги України» закликають усіх небайдужих автомобілістів приєднатися до соціальної ініціативи моніторингу стану доріг в Україні і взяти участь у тестуванні навігатора.
Додаток буде записувати інформацію в автоматичному режимі під час їзди (враховуючи кількість струсів мобільного пристрою), коли включений приймач GPS, і потім передасть її на сервер.
Мобільні додатки можна безкоштовно завантажити з GooglePlay / AppStore.
Зворотній зв'язок з командою UAroads можлива через сторінку на «Фейсбуці» та електронну пошту uaroads@stfalcon.com.
Програмісти планують розробити датчик, який можна буде закріпити на колесах автомобіля, і це підвищить якість вимірювання. Зараз автори проекту шукають волонтерів, які допоможуть у розробці зовнішнього датчика струсів, а також програмістів для серверної частини проекту.

 


Переглядів: 247 | Додав: Admin | Теги: дороги, дорожний навігатор, якість доріг | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar