Головна » 2015 » Грудень » 05

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі України ввела компенсаційні мита на автомобілі російського виробництва. Вони складуть від 10,41% до 17,66% і будуть діяти з 3 січня 2016 року в протягом п'яти років.

В якості причини введення мит вказується, що уряд Росії надавав виробникам субсидії. Через це ціна імпортованих з Росії автомобілів була нижчою, ніж їх собівартість виробництва  в Україні. Розмір компенсаційних мит відповідає розміру державних субсидій для автовиробників в Росії.

Розрахунки провело Мінекономрозвитку України і встановило такі ставки мит:
ТОВ "Соллерс - Далекий Схід ... Читати далі »

Переглядів: 194 | Додав: Admin | Дата: 05.12.2015 | Коментарі (0)

"Є акциз на імпортне паливо. За нашими розрахунками, це десь 35-40 млрд грн на рік. По ідеї, вони повинні йти на дороги. Але вони йдуть до загального фонду держбюджету. Депутати розробили законопроект, який каже, що буде створений дорожній цільовий фонд, і всі гроші від акцизу будуть використовуватися виключно на ремонт доріг. Коли цей закон приймуть, ситуація з дорогами кардинально зміниться. Другий момент: є 5 -відсотковий акциз на паливо з пістолета АЗС, який залишається в місцевих бюджетах. На початку року уряд прийняв рішення  бюджетної децентралізації. За 9 місяців близько 20 млрд грн додаткових доходів отримали місцеві бюджети. Скільки з цього пішло на дороги? Копійки ", - заявив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський.

... Читати далі »

Переглядів: 240 | Додав: Admin | Дата: 05.12.2015 | Коментарі (0)

Тепер керувати авто можна через Інтернет.
Компанія Bosch презентувала інноваційну систему безпеки, яка самостійно, за допомогою Інтернету буде покращувати безпеку руху машини. Система зможе попереджати автовласника за кілька секунд до можливого ДТП.
Завдяки вдосконаленій програмі, система зможе побачити навіть те, що може не помітити найдосвідченіший професіонал.
Тепер автовласники можуть не переживати про зіткнення із зустрічними авто, а також заздалегідь дізнаватися про пробки попереду і погіршення погодних умов.
Крім того, на майбутнє планується оснастити систему спеціальними датчиками, які будуть моніторити технічний стан машини і повідомляти про те, що власникові пора заїхати на СТО.


... Читати далі »
Переглядів: 205 | Додав: Admin | Дата: 05.12.2015 | Коментарі (0)

Бувають ситуації, коли замовник таксі не може швидко знайти прибувший за викликом автомобіль через велике скупчення машин, наприклад, на стоянці або через те, що водій був змушений припаркуватися дальше від  дорожнього знаку. У таких випадках допоможе система SPOT, тестування якої почала компанія Uber.

Ідея полягає в тому, щоб обладнати машини таксистів спеціальними світлодіодними смугами в зоні лобового скла, які можуть світитися різними кольорами. При замовленні автомобіля через додаток користувач зможе вибрати один з доступних кольорів, скажімо, зелений. Після прибуття машини до місця призначення замовник зможе швидко виявити її по смузі, що світиться заданим кольором.

... Читати далі »

Переглядів: 884 | Додав: Admin | Дата: 05.12.2015 | Коментарі (0)