Головна » 2015 » Грудень » 23

2015-й рік приніс українцям багато змін у законах і підзаконних актах, що регулюють автомобільну галузь.
Ми склали топ-5 змін у законодавстві України, які, або вже торкнулися, або торкнуться водіїв у прийдешньому, 2016-му році.

І так:
1.С 6 грудня в Україні ввели додаткове мито 12,12% на нові автомобілі з Узбекистану, а з 3 січня введуть додаткове мито на нові авто, виготовлені в Росії (10-17%).
2. З 1 січня в Україні забороняється ввезення автомобілів старше 5 років.
3. Відповідно до законопроекту, який розгляне ВР, пропонується зменшити розмір акцизу на б / у машини до рівня нових.
4.Транспортний податок (25000 гривень на рік) будуть оплачувати власники авто вартістю більше 1 мільйона гривень (згідно з про ... Читати далі »

Переглядів: 224 | Додав: Admin | Дата: 23.12.2015 | Коментарі (0)

Кількість сервісних центрів МВС (колишніх МРЕВ) в Україні скоротилося майже вдвічі, а нові будуть не тільки стаціонарними, але і мобільними - приїжджаючи до клієнтів самі.
У ході реформування МВС в Україні пройшла оптимізація кількості сервісних центрів МВС, які раніше діяли у складі ДАІ. Зараз функціонує 142 центри замість 238-ми, як було рік тому. «Скорочення відбулося фактично на 40%», - підкреслив виконуючий обов'язки директора Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій.
Він також анонсував, що найближчим часом в Україні почнуть діяти мобільні сервісні центри. Подібний центр зможе виїжджати в найвіддаленіші населені пункти, щоб надавати їх жителям необхідні послуги. Устаткування мобільних центрів дозволить здійснювати, зокрема, друк посвідчень водія та свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів. За словами Владислава Кріклієм, моб ... Читати далі »

Переглядів: 260 | Додав: Admin | Дата: 23.12.2015 | Коментарі (0)

Черговий етап зближення з Європейським Союзом. .
А якщо більш детально - створений новий законопроект, з назвою «Проект Закону про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів». Зареєстрований документ під номером 3670. Законодавство по страхуванню будуть приводити у відповідність Європейським нормам згідно Директиви 2009/103 / ЄС. Автори законопроекту вирішили написати весь текст з чистого аркуша, щоб спростити страхове законодавство, яке стало занадто «роздутим» і заплутаним завдяки багаторазовому внесенню до нього поправок.

Отже, що в загальних тезах повинен зробити для українських автомобілістів новий законопроект:

... Читати далі »

Переглядів: 232 | Додав: Admin | Дата: 23.12.2015 | Коментарі (0)

В останньому варіанті законопроекту про зміну Податкового кодексу Мінфін запропонував обкладати транспортним податком автомобілі, які коштують понад 750 мінімальних заробітних плат, без обмеження за обсягом двигуна. З урахуванням закладеної до бюджету на 2016 рік «мінімалки» в 1378 грн, під податок «на розкішні автомобілі» потраплять машини вартістю від 1.033 млн грн.
Як зазначено в законопроекті №3688, який зараз активно обговорюється у Верховній Раді, вартість автомобіля повинна визначатися Міністерством економічного розвитку і торгівлі за методикою, затвердженою Кабміном. Зокрема повинна враховуватися марка, модель, рік випуску, тип і об'єм двигуна, тип коробки передач і пробіг. Калькулятор вартості повинен розміщуватися на офіційному сайті відомства.

... Читати далі »

Переглядів: 230 | Додав: Admin | Дата: 23.12.2015 | Коментарі (0)