Головна » 2015 » Грудень » 23 » Транспортний податок вирішено прив'язати до мінімальної зарплати
13:25
Транспортний податок вирішено прив'язати до мінімальної зарплати

В останньому варіанті законопроекту про зміну Податкового кодексу Мінфін запропонував обкладати транспортним податком автомобілі, які коштують понад 750 мінімальних заробітних плат, без обмеження за обсягом двигуна. З урахуванням закладеної до бюджету на 2016 рік «мінімалки» в 1378 грн, під податок «на розкішні автомобілі» потраплять машини вартістю від 1.033 млн грн.
Як зазначено в законопроекті №3688, який зараз активно обговорюється у Верховній Раді, вартість автомобіля повинна визначатися Міністерством економічного розвитку і торгівлі за методикою, затвердженою Кабміном. Зокрема повинна враховуватися марка, модель, рік випуску, тип і об'єм двигуна, тип коробки передач і пробіг. Калькулятор вартості повинен розміщуватися на офіційному сайті відомства.

Насправді, на сайті Мінекономрозвитку такий калькулятор для розрахунку вартості транспортних засобів функціонує вже не перший рік. При цьому алгоритм його роботи викликає сумніви в адекватності розрахунків. Деякі популярні марки там просто відсутні. Крім того фантастичний запит на ZAZ Lanos 1926 випуску з пробігом 600 тис. Км може показати «середньоринкову вартість» у 8.5 тис. Грн.
У запропонованому законопроекті також вказано, що об'єктом оподаткування є легкові автомобілі віком не більше 5 років (включно). При цьому ставка податку зберігається на рівні 25 тис. Грн на рік.

Крім того автори документа передбачили варіант з крадіжкою автомобіля. Так, при наявності зареєстрованих в Єдиному реєстрі досудових розслідувань відомостей про викрадення, податок стягуватиметься. Нагадаємо, нещодавно Фіскальна служба офіційно повідомила, що згідно чинного законодавства викрадення машини підпадає під дію транспортного податку не є поважною причиною для несплати 25 тис. Грн на рік.


Переглядів: 230 | Додав: Admin | Теги: податок на авто, автомобілі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar