Головна » 2015 » Грудень » 8 » В Україні розробляють автоматичну фіксацію порушення ПДР
12:50
В Україні розробляють автоматичну фіксацію порушення ПДР

У Міністерстві внутрішніх справ створили робочу групу з впровадження в Україні системи автоматичної фото- і відеофіксації порушень ПДР. Представники різних відомств і структур розроблятимуть нормативні акти і технічні регламенти, необхідні для повноцінної роботи системи.
Наказ про створення робочої групи підписано керівником Національної поліції Хатіей Деканоїдзе третього листопада. До групи увійшли представники поліції, зацікавлених міністерств і відомств, громадські діячі та вчені. Про це повідомила прес-служба Управління безпеки дорожнього руху.

За словами керівника робочої групи - начальника УБДД Івана Прохоренко, основне завдання впровадження автофіксації порушень ПДР полягає в підвищенні безпеки дорожнього руху та зведення до мінімуму людських та економічних втрат від наслідків ігнорування Правил дорожнього руху. «Перед фахівцями, які працюватимуть над зазначеним питанням стоїть досить важке завдання: в максимально стислі терміни створити продукт, який дозволить громадянам почувати себе в безпеці на дорогах. А також юридично оформити його так, щоб створити фундамент для підвищення правосвідомості учасників дорожнього руху », - йдеться в повідомленні.

Як зазначив раніше спікер МВС Артем Шевченко, за попередньою оцінкою відомства система автоматичної фіксації порушень ПДР запрацює не раніше літа 2016 року. Крім технічних і юридичних питань міністерству ще необхідно провести тендери із закупівлі обладнання та визначення підрядника. Крім цього потрібно включити відповідні витрати в держбюджет на наступний рік.

Коли автофіксація запрацює, всім водіям автоматично нарахують 150 штрафних балів, які будуть зніматися тільки за порушення перед «камерами». Після вичерпання балів за такі порушення будуть виписуватися штрафи, причому незалежно від того, хто перебував за кермом у момент правопорушення, «лист щастя» (також передбачені повідомлення по електронній пошті і смс) отримає власник транспортного засобу. У разі оплати штрафу протягом перших 5 днів після отримання постанови, «знижка» складе 50%.


Переглядів: 210 | Додав: Admin | Теги: штрафи, правила дорожнього руху, автофіксація | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar