Головна » 2015 » Грудень » 10 » Львів'яни вирішили підтримати закарпатців у вирішенні проблеми "перетину"
11:20
Львів'яни вирішили підтримати закарпатців у вирішенні проблеми "перетину"

9 грудня, у Львові відбулася прес-конференції на тему: «Як полегшити життя власникам автомобілів з іноземною реєстрацією та зменшити корупцію на пунктах пропуску Західної України».

Всім відомо, що купити авто за кордоном набагато дешевше, ніж в Україні.
У 2013 році в Ужгороді була створена ГО «Західноукраїнська асоціація власників транзитних авто» («ЗАВТРА»).
Їх основною метою є поліпшення умов користування автомобілів з іноземними номерами.
За словами Павла Білецького, голови ГО «ЗАВТРА», такі водії змушені кожні п'ять днів перетинати кордон, а це роблять далеко не всі. Крім того, корупція на пунктах пропуску процвітає.
Крім того, він зазначив, що такі власники авто з іноземною реєстрацією збагачують економіку сусідніх держав, адже там вони страхують машину і проводять техогляд.
«Сама держава свідомо перешкоджає існуванню таких авто в Україні», - зазначив Павло Білецький.
«У 2013 році було розроблено законопроект, який повинен був спростити і поліпшити цю всю процедуру. Він спрямований на збільшення транзиту перебування автомобілів в Україні та на зменшення мита.
Також ми пропонуємо платити гроші за ввезення автомобіля на рік. Важливим є і створення окремої смуги на митниці для автомобілів з іноземною реєстрацією », - розповів голова ГО« ЗАВТРА ».
«На сьогоднішній день за такий законопроект у Верховній Раді ніхто не хоче голосувати», - додав Павло Білецький.
Станіслав Бучацький, співкоординатор ГО «ЗАВТРА» у Львівській області, розповів, що через старі авто, які не є безпечними, і стан доріг в Україні, як свідчить статистика, в ДТП щорічно гине 4-5 тис. Чоловік. Також він зазначив, що середній вік автомобілів в Україні становить 21,5 рік.
«Наша мета - зменшення мита і акцизів в Україні. На сьогодні Україна є другою країною після Куби в світі за віком авто », - сказав Станіслав Бучацький.
Нагадаємо, власники автомобілів на іноземній реєстрації повинні перетинати кордон кожні 5 днів. У разі затримки на один день, водій сплачує штраф у розмірі 117 гривень.
А якщо не виїжджати за кордон більше 10 днів - штраф сягає 8,5 тис. Грн.
При регулярному порушенні таких правил можлива і конфіскація авто.


Переглядів: 250 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar