Головна » Архів матеріалів

Турецькі вчені розробили особливий багатошаровий асфальтю Обмерзлі дороги - глобальна проблема для всіх без винятку автомобілістів, які проживають у країнах, де бувають холодні пори року. Виникнення льоду на поверхні асфальту може призвести до жахливих наслідків для водіїв і пасажирів. Найбільше в даному випадку небезпечний так званий "чорний лід", коли через різницю температур між повітрям і поверхнею траси виникає тонка крижана плівка, а водієві здається, що перед ним просто трохи вологий асфальт. Команда дослідників з Туреччини запропонувала свій варіант вирішення цієї проблеми.
Як правило, з заледенілими дорогами борються одним з кількох класичних способів. Розкидають сіль, що роз'їдає крижану кірку, або посипають дороги піском, щоб збільшити зчеплення між поверхнею і колесами автомобілів. Недоліки цих способів очевидні: сіль і пісок швидко з ... Читати далі »

Переглядів: 245 | Додав: Admin | Дата: 04.01.2016 | Коментарі (0)

Інтерактивна таблиця дозволяє порівнювати бонусні програми, що діють в найбільших мережах заправних станцій

CarDiagram запустила перший в Україні сервіс для порівняння бонусних програм найбільших мереж АЗС.
 
Щоб скористатися сервісом, вам потрібно перейти за цим посиланням, і перетягнути іконки яких 
мереж цікавлять вас  в інтерактивну таблицю.

< ... Читати далі »

Переглядів: 209 | Додав: Admin | Дата: 29.12.2015 | Коментарі (0)

Верховна Рада, прийнявши новий бюджет, збільшила фінансування на розвиток і утримання доріг в 2016 році в порівнянні з 2015 роком у два рази - до 6573000000 грн.
Такі дані містяться в державному бюджеті на 2016 рік, прийнятому 25 грудня. При цьому, у проекті бюджету на розвиток і утримання автомобільних доріг пропонувалося виділити 3323000000 грн, що практично збігалося з аналогічним показником у бюджеті-2015. Відповідно, в результаті збільшення фінансування даної статті, загальний бюджет Державного агентства автомобільних доріг України («Укравтодор») на 2016 рік складе 18700000000 грн проти 23 млрд грн, передбачених на 2015 рік.

Крім того, 11945000000 грн буде виділено на виконання боргових зобов'язань за залученим ... Читати далі »

Переглядів: 197 | Додав: Admin | Дата: 28.12.2015 | Коментарі (0)

Вчені з Кембріджського університету створили систему комп'ютерного зору для автомобілів. На думку дослідників, в майбутньому розробка зможе замінити радар в системі управління безпілотними автомобілямі.Результати своїх досліджень вчені представили на конференції ICCV 2015 в Сантьяго.

Система, яка отримала назву SegNet, здатна проаналізувати кожен піксель на представленій фотографії або відео і віднести його до однієї з 12 категорій: небо, будівля, стовп, дорожня розмітка, дорога, тротуар, інформаційний покажчик, паркан, автомобіль, пішохід, велосипедист. Для навчання системи розробники використовували п'ять тисяч фотографій, на кожній з яких вручну позначили всі пікселі, як належать до тієї чи іншої категорії.
На даний ... Читати далі »

Переглядів: 196 | Додав: Admin | Дата: 28.12.2015 | Коментарі (0)

Так, у Верховній Раді 23 грудня пройшли перші в історії незалежної України парламентські слухання з безпеки дорожнього руху - «Стан та перспективи забезпечення в Україні безпеки дорожнього руху. Нагадаємо, що цей захід кілька разів відкладалося і в підсумку - було прийнято рішення провести його в не самий відповідний час - напередодні прийняття викликає масу протиріч бюджет на 2016 рік.

При цьому необхідність у проведенні цих слухань обумовлена ​​погіршенням ситуації з аварійністю в Україні. Згідно з офіційною статистикою в цьому році на наших дорогах щодня гине 16 людей і близько 90 травмуються, ДТП відбуваються кожні 20 хвилин, а кожні 2 години- гине одна людина. В цілому ж смертність на дорогах України вище в 2,5 рази, ніж ... Читати далі »

Переглядів: 232 | Додав: Admin | Дата: 28.12.2015 | Коментарі (0)

Верховна Рада прийняла законопроект, який усуває правові колізії, що виникли через ліквідацію міліції та ДАІ зі створенням Національної поліції. Новий правоохоронний орган та його підрозділи наділили повноваженнями у сфері нагляду за безпекою дорожнього руху, реєстрації та зберіганні інформації по автотранспорт та видачі водійських посвідчень.
Законопроект №3225 усуває «прогалини» в законодавстві, пов'язані з появою самого поняття «поліція» та ліквідацією колишніх підрозділів Міністерства внутрішніх справ. Він передбачає заміну термінів у Кодексі про адміністративні правопорушення, Кримінально-процесуальному кодексі, законах «Про дорожній рух», а також «Про оперативно-розшукову діяльність» та інших нормативно-правових актах.

... Читати далі »

Переглядів: 217 | Додав: Admin | Дата: 28.12.2015 | Коментарі (0)

2015-й рік приніс українцям багато змін у законах і підзаконних актах, що регулюють автомобільну галузь.
Ми склали топ-5 змін у законодавстві України, які, або вже торкнулися, або торкнуться водіїв у прийдешньому, 2016-му році.

І так:
1.С 6 грудня в Україні ввели додаткове мито 12,12% на нові автомобілі з Узбекистану, а з 3 січня введуть додаткове мито на нові авто, виготовлені в Росії (10-17%).
2. З 1 січня в Україні забороняється ввезення автомобілів старше 5 років.
3. Відповідно до законопроекту, який розгляне ВР, пропонується зменшити розмір акцизу на б / у машини до рівня нових.
4.Транспортний податок (25000 гривень на рік) будуть оплачувати власники авто вартістю більше 1 мільйона гривень (згідно з про ... Читати далі »

Переглядів: 222 | Додав: Admin | Дата: 23.12.2015 | Коментарі (0)

Кількість сервісних центрів МВС (колишніх МРЕВ) в Україні скоротилося майже вдвічі, а нові будуть не тільки стаціонарними, але і мобільними - приїжджаючи до клієнтів самі.
У ході реформування МВС в Україні пройшла оптимізація кількості сервісних центрів МВС, які раніше діяли у складі ДАІ. Зараз функціонує 142 центри замість 238-ми, як було рік тому. «Скорочення відбулося фактично на 40%», - підкреслив виконуючий обов'язки директора Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій.
Він також анонсував, що найближчим часом в Україні почнуть діяти мобільні сервісні центри. Подібний центр зможе виїжджати в найвіддаленіші населені пункти, щоб надавати їх жителям необхідні послуги. Устаткування мобільних центрів дозволить здійснювати, зокрема, друк посвідчень водія та свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів. За словами Владислава Кріклієм, моб ... Читати далі »

Переглядів: 258 | Додав: Admin | Дата: 23.12.2015 | Коментарі (0)

Черговий етап зближення з Європейським Союзом. .
А якщо більш детально - створений новий законопроект, з назвою «Проект Закону про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів». Зареєстрований документ під номером 3670. Законодавство по страхуванню будуть приводити у відповідність Європейським нормам згідно Директиви 2009/103 / ЄС. Автори законопроекту вирішили написати весь текст з чистого аркуша, щоб спростити страхове законодавство, яке стало занадто «роздутим» і заплутаним завдяки багаторазовому внесенню до нього поправок.

Отже, що в загальних тезах повинен зробити для українських автомобілістів новий законопроект:

... Читати далі »

Переглядів: 232 | Додав: Admin | Дата: 23.12.2015 | Коментарі (0)

В останньому варіанті законопроекту про зміну Податкового кодексу Мінфін запропонував обкладати транспортним податком автомобілі, які коштують понад 750 мінімальних заробітних плат, без обмеження за обсягом двигуна. З урахуванням закладеної до бюджету на 2016 рік «мінімалки» в 1378 грн, під податок «на розкішні автомобілі» потраплять машини вартістю від 1.033 млн грн.
Як зазначено в законопроекті №3688, який зараз активно обговорюється у Верховній Раді, вартість автомобіля повинна визначатися Міністерством економічного розвитку і торгівлі за методикою, затвердженою Кабміном. Зокрема повинна враховуватися марка, модель, рік випуску, тип і об'єм двигуна, тип коробки передач і пробіг. Калькулятор вартості повинен розміщуватися на офіційному сайті відомства.

... Читати далі »

Переглядів: 227 | Додав: Admin | Дата: 23.12.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 »