Головна » 2015 » Грудень » 28 » Поліцію наділили повноваженнями Державтоінспекції
11:59
Поліцію наділили повноваженнями Державтоінспекції

Верховна Рада прийняла законопроект, який усуває правові колізії, що виникли через ліквідацію міліції та ДАІ зі створенням Національної поліції. Новий правоохоронний орган та його підрозділи наділили повноваженнями у сфері нагляду за безпекою дорожнього руху, реєстрації та зберіганні інформації по автотранспорт та видачі водійських посвідчень.
Законопроект №3225 усуває «прогалини» в законодавстві, пов'язані з появою самого поняття «поліція» та ліквідацією колишніх підрозділів Міністерства внутрішніх справ. Він передбачає заміну термінів у Кодексі про адміністративні правопорушення, Кримінально-процесуальному кодексі, законах «Про дорожній рух», а також «Про оперативно-розшукову діяльність» та інших нормативно-правових актах.

Крім заміни застарілих термінів документ містить деякі уточнення, пов'язані з впровадженням автоматичної фото- і відеофіксації порушень ПДР. Зокрема джерелами фінансування системи автофіксації вказані державний і місцевий бюджети, кошти приватних інвесторів, у тому числі, залучені за моделлю державно-приватного партнерства, банківські кредити і «кошти з інших джерел, не заборонених законодавством».

Зазначений проект закону був прийнятий парламентом у листопаді, однак президент ветував його на початку грудня через незгоду з окремих питань кадрової політики в профільних ВУЗах МВС, а також необхідності збереження та передачі результатів оперативно-розшукової діяльності від ліквідованої міліції  підрозділам поліції. Після внесення президентських поправок за ухвалення документа проголосували 237 народних депутатів, голосів «проти» не зафіксовано.


Переглядів: 218 | Додав: Admin | Теги: Поліція, заміна ДАІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar