Головна » 2015 » Грудень » 28 » Керівництво країни не хвилює смертність на дорогах
12:08
Керівництво країни не хвилює смертність на дорогах

Так, у Верховній Раді 23 грудня пройшли перші в історії незалежної України парламентські слухання з безпеки дорожнього руху - «Стан та перспективи забезпечення в Україні безпеки дорожнього руху. Нагадаємо, що цей захід кілька разів відкладалося і в підсумку - було прийнято рішення провести його в не самий відповідний час - напередодні прийняття викликає масу протиріч бюджет на 2016 рік.

При цьому необхідність у проведенні цих слухань обумовлена ​​погіршенням ситуації з аварійністю в Україні. Згідно з офіційною статистикою в цьому році на наших дорогах щодня гине 16 людей і близько 90 травмуються, ДТП відбуваються кожні 20 хвилин, а кожні 2 години- гине одна людина. В цілому ж смертність на дорогах України вище в 2,5 рази, ніж у Європі! Не краща була ситуація і в минулому.

На слухання офіційно були запрошені: Президент України, високопоставлені чиновники профільних міністерств, а також фахівці та експерти, безпосередньо, або опосередковано задіяні у сфері безпеки дорожнього руху.

Однак перші особи країни проігнорували цей захід - не спромоглися його відвідати ні глава держави, ні прем'єр-міністр чи його заступники, ні міністр МВС, Мінінфрастуктури та МОЗ. Тим самим верхівка країни чітко продемонструвала своє байдуже ставлення до проблем безпеки на автошляхах України. Шкода, адже як зазначив у своєму виступі зарубіжний експерт і керівник проекту ТРАСЕКА «Безпека дорожнього руху» Алан Росс, світовий досвід показує, що чимало зарубіжних країн, в яких також виникали проблеми з високою аварійністю, зуміли впоратися з нею тільки завдяки безпосередньому втручанню президентів або прем'єр-міністрів. Саме завдяки волі перших осіб вона ставилася в розряд проблем державного значення і визначалася однією з пріоритетних у дозволі. Як результат - істотне зниження смертності на дорогах та підвищення безпеки.

Верховна Рада не помічає проблему безпеки на дорогах

Чи вийде достукатися до високопосадовців, завдяки проведенню цього заходу і винесенню на його основі цілого ряду конкретних завдань - покаже час ... При цьому впевнені - торкнулася б проблема безпеки на дорогах особисто кого-небудь з них - вона б миттєво зрушила з мертвої точки!


Переглядів: 235 | Додав: Admin | Теги: безпека дорожнього руху, смертність на дорогах | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar