Головна » 2015 » Грудень » 28 » Вчені з Кембріджського університету створили систему комп'ютерного зору для автомобілів.
12:21
Вчені з Кембріджського університету створили систему комп'ютерного зору для автомобілів.

Вчені з Кембріджського університету створили систему комп'ютерного зору для автомобілів. На думку дослідників, в майбутньому розробка зможе замінити радар в системі управління безпілотними автомобілямі.Результати своїх досліджень вчені представили на конференції ICCV 2015 в Сантьяго.

Система, яка отримала назву SegNet, здатна проаналізувати кожен піксель на представленій фотографії або відео і віднести його до однієї з 12 категорій: небо, будівля, стовп, дорожня розмітка, дорога, тротуар, інформаційний покажчик, паркан, автомобіль, пішохід, велосипедист. Для навчання системи розробники використовували п'ять тисяч фотографій, на кожній з яких вручну позначили всі пікселі, як належать до тієї чи іншої категорії.
На даний момент система здатна точно визначити до 90% пікселів в кадрі. Як відзначають розробники, така точність не дозволяє використовувати систему для самостійного керування автомобілем, але вона може виступати в якості допоміжного пристрою і попереджати водія про можливу небезпеку на дорозі.

Автори вважають, що в майбутньому система зможе замінити дороге устаткування, що, в свою чергу, призведе до здешевлення безпілотних автомобілів. Використовуваний сьогодні багатьма компаніями набір з  радара та інших сенсорів може перевищувати вартість самого автомобіля, в той час як для роботи SegNet достатньо звичайної камери.


Переглядів: 200 | Додав: Admin | Теги: нові технології в машинобудуванні, безпека руху | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar