Головна » 2015 » Листопад » 20 » З 7 листопада в Україні частково змінюються правила дорожнього руху
00:52
З 7 листопада в Україні частково змінюються правила дорожнього руху

Одне з основних нововведень - це поява поняття "штрафних балів". Тепер кожному українцю, який має право на водіння транспортного засобу, щорічно (з дня отримання права на водіння транспортного засобу) буде нараховуватися 150 балів.
У разі порушення правил ПДР, яке буде зафіксовано в автоматичному режимі, з водія будуть списувати 50 балів. А це і за перевищення швидкості, проїзд на заборонний сигнал, порушення правил зупинки та стоянки, а також заборону рухатися по смузі для громадського транспорту.

Після вичерпання ліміту, водій за наступні порушення повинен буде оплачувати штрафи у грошовому вигляді. При цьому, якщо водій не порушував ПДР протягом року, а, відповідно, не використовував штрафні бали, то накопичуватися в подальшому вони не будуть.

Як уточнили  в УДАІ , в Правилах дорожнього руху ніяких змін не передбачається. Однак є зміни в розділі відповідальності за їх порушення. Однак поки механізмів застосування їх на практиці на місцях немає (такою була ситуація на час підготовки матеріалу). Тут з дня на день чекають відповідних рекомендацій з Києва.


Переглядів: 224 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar