Головна » 2015 » Листопад » 22 » З 2019 року власникам автомобілів доведеться проходити ТО раз на два роки. Які категорії транспорту звільнені від відвідування СТО.
13:32
З 2019 року власникам автомобілів доведеться проходити ТО раз на два роки. Які категорії транспорту звільнені від відвідування СТО.

З 2019 повернуть обов'язковий техогляд легкових машин. Його треба буде проходити раз на два роки. При цьому не всі власники автомобілів будуть зобов'язані їхати на станції техогляду (СТО). Про це сказано в проекті Закону України "Про приведення законодавства України у сфері автомобільного транспорту згідно з актами Європейського Союзу".

Автомобілі що не будуть проходити технічний огляд це:

  • Машини, які використовуються виключно в рамках спортивних змагань.
  • Машини, вироблені більше 30 років тому і підпадають під категорію "історичні". Такий автотранспорт повинен відповідають критеріям історичної цінності згідно з експертною оцінкою, і мати відповідні номерні знаки.
  • Машини, що належать особам які мають дипломатичну недоторканність.
  • Машини, які експлуатується виключно в сільськогосподарській сфері, і тільки на території України.
  • Машини, призначені для використання виключно в зоні відчуження згідно Закону "Про правовий режим території, що отримала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи".
  • Спеціалізовані машини, які використовуються виключно на території України для перевезення цирків, парків розваг і т.п., максимальна швидкість яких не повинна бути вище 40 км / ч.

До речі, перевізники і власники авто зможуть самі вибрати станцію, де будуть проходити ТО.

Нагадаємо, що обов'язковий ТО буде проходити на СТО. У Мінінфраструктури кажуть, що цього вимагає виконання Асоціації України з ЄС (директива +2009 / 40 / ЄС). Всі нововведення набиратимуть чинності поступово, протягом 2015-2022 років. У першу чергу змусять проходити більш жорсткий техогляд комерційні транспортні засоби, які перевозять вантажі та пасажирів. А ось легковика доведеться приготувати в першій перевірці вже в період з 01.11.2019 по 28.02.2021 рік. Терміни залежать від року випуску машини.


Переглядів: 244 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar