Головна » 2015 » Листопад » 19 » В Україні зявився новий автомобільний бренд
21:30
В Україні зявився новий автомобільний бренд

З 19 листопада компанія «Богдан-Автотрейд», яка входить до складу корпорації «Богдан», починає продажі в Україні автомобілів екзотичного китайського бренду Zotye. На українському ринку Zotye буде представлений відразу трьома моделями: хетчбеком А-класу Zotye Z100, седаном С-класу Zotye Z300 і кросовером з амбітним ім'ям Zotye Т600. Кореспондент AUTO-Consulting з'ясовував що це за автомобілі і які у них перспективи в Україні.
Що таке Zotye?
Китайські автомобілі Zotye (читається ЗОТІ, з наголосом на першому складі) в Україні взагалі не відомі, хоча вони регулярно представляють свої новинки на Пекінському і Шанхайському автосалонах. Це досить молода навіть за китайськими мірками компанія, їй цього року виповнилося всього 10 років. Тим не менш, у Zotye Holding Group 5 виробничих майданчиків в Китаї, власні складальні виробництва, штампування, виробництво трансмісій, двигунів, а також R & D-центри в Китаї, Кореї та Італії. Загальна виробнича потужність заводів Zotye - 500 тис. На рік. За китайськими масштабами це не багато, але в Zotye пишаються, що входять в 5-ку кращих приватних автовиробників Китаю, тобто тих компаній, які не мають СП з світовими брендами.
Zotye пробиває власний шлях в автомобільному бізнесі і, як це часто трапляється в Китаї, не особливо церемонячись починала з копіювання кращих зразків світового автопрому. Її перші моделі - були кросовери, напонімающіе не те Toyota RAV4, не те Daihatsu Terrios. Але з часом в Zotye перейшли на розробку вже власних автомобілів хоча і з оглядкою на світових лідерів і в Україну прибули саме автомобілі вже другої хвилі. Звичайно, копіпастное минуле ще відчувається, досить поглянути на Zotye T600, які і зовні і всередині нагадує VW Touareg, а ззаду і в профіль Audi Q5. Власних яскравих рішень у Zotye поки немає, але зате є бажання вийти на нові ринки. І заради цього китайські партнери готові запропонувати хороші ціни.
По-перше - це красиво ...
Представляючи новий бренд в Україні генеральний директор компанії «Богдан Автотрейд» Олег Кривов'яз зазначив, що у Zotye є два основні переваги. По-перше, вони красиві. А по-друге, автомобілі стартують в Україні з досить привабливими цінами. Так, хетчбек Zotye Z100 з 1-літровим 68-сильним мотором і механічною КПП буде продаватися за 150 тис. Гривень. Седан С-класу Zotye Z300 з 1,5-літровим 113-сильним двигуном Mitsubishi доступний за 279 тис. Гривень. А за кросовер Zotye T600 з 1,5-літровим турбованим двигуном потужністю 162 к.с. в автосалонах попросять 379 тис. грн. Всі машини поки доступні тільки з механічною 5-ступінчастою КПП.
Але на цьому модельний ряд Zotye не обмежиться. У майбутньому планується поставка ще двох моделей: компактного кросовера B-SUV Zotye T500 і моделі C-High класу Zotye Z500. Є в «лінійці» Zotye і 2-місний електромобіль. Крім цього, розширять і комплектації перших трьох моделей. З'являться «роботизовані» КПП на Z100, Z300, а також 2-літрова версія кросовера Zotye T600 також з «автоматом».
Як бачимо, плани у Zotye досить амбітні, але треба розуміти якою буде їхня реалізація. Так, за словами Олега Кривов'яза в Україну прибула перша партія з 30 автомобілів Zotye. Вони вже роз'їхалися по дилерам в усі регіони України. До речі, частина дилерських угод «Богдан Автотрейд» підписав прямо під час презентації. Наступна партія з 30 автомобілів прибуде в грудні. До цього часу планують розширити і дилерську мережу, притому не тільки за рахунок дочірніх структур «Богдан», а й залучаючи вільних доларів.
Однак після відходу BYD і згортання продажів інших китайських брендів, бажаючих поекспериментувати з новим китайським брендом буде не так багато. Потрібні якісь особливі аргументи. Зізнатися, на презентації Zotye ми їх поки не почули. Але вже той факт, що у складний час в Україні стартують продажі нових марок а це дуже непростий процес, вже заслуговує на повагу. У «Богдан Автотрейд» вже мають досвід виведення на український ринок китайського бренду JAC та іранської Saipa. У портфелі моделей, Zotye Z100 планують замінити відмираючу з ринку JAC J2, а Z300 прийде на заміну Saipa Tiba, продажі якої також скоро завершаться через норми Євро-5. А ось кросоверу Zotye T600 доведеться пробивати власний тернистий шлях до гаманців споживачів серед дуже численних конкурентів.
Не дивлячись на те, що новий оператор ще тільки починає роботу, він вже встиг отримати приз від Zotye Holding, як "Самий просунутий дистриб'ютор"! «У« Богдан Автотрейд »впевнені, що у Zotye є перспективи і в 2016 році ми зможемо досягти продажів в 250-300 автомобілів», - резюмував пан Кривов'яз.


Переглядів: 293 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar