Головна » 2015 » Листопад » 29 » Нова афера з виграшем автомобіля
22:04
Нова афера з виграшем автомобіля

«Вітаємо, ви виграли автомобіль!» - Такі смс-повідомлення все частіше отримують українці.
Одне з таких sms про  виграші отримав Олександр. Всі подробиці чоловікові пропонували дізнатися в Харкові - за певним номером телефону. У удачу Олександр не повірив. І вирішив перевірити інформацію у офіційного дилера зазначеної марки авто.
«Кажу: у мене велика радість, я у вас виграв машину. Давайте будемо вибирати колір, шини, двигун, сидіння. А вони відповіли, що я вже не перший такий », - розповів Олександр.
А все тому, що офіційна дилерська мережа таких акцій не проводить. Втім, це не заважає шахраям називати себе представниками автовиробника. До теперішнього дилера мало не щодня телефонують люди, які нібито щось виграли. Правда в основному, щоб перепитати: афера це чи ні.
Щоб перевірити шахраїв, журналісти також зателефонували за вказаним номером. Чоловік називає своє ім'я і відразу ж називає їх учасниками акції. Хоч офіційного розіграшу і не було.
Номер телефону начебто взяли з бази користувачів електронних терміналів. І тут починається найцікавіше: щоб отримати довгоочікуваний подарунок, просять заплатити 1% від вартості авто. Це називають частиною податку на виграш. І обіцяють, що решта заплатять самі.
Вже біля терміналу чоловічий голос наказує увійти в систему з номера, який він називає. Далі диктує реквізити рахунку. І просить швиденько внести гроші, забрати чек і чекати sms. І все - ви вже в пастці.
Гроші ми, звичайно ж, їм не відправили. Відповідно sms не отримали. Але аферисти не здаються - вимагають і далі.
Це явна афера, - констатує юрист. У таких ситуаціях радить не втрачати часу і відразу звертатися в поліцію. Правда швидкої реакції може і не бути. Тому що в таких історіях йдеться про «банківську таємницю». І зазвичай шахраї оформляють рахунки на підставних осіб.
«Якщо такий шахрай буде спійманий за руку, то документально на нього не буде відкрито жодного рахунку. Також, якщо вони використовують кілька рахунків, кінцевого отримувача коштів визначити буде майже неможливо », - пояснили юристи.
Вже відправлені гроші повернути можна, - говорить представник банку, в якому аферисти відкрили рахунок. Але є нюанс: потрібно провести службове розслідування.
Знайти злодіїв за адресою сторінки в інтернеті також не просто. Наприклад, цього разу сайт зареєстрований на російському домені. Дуже схожих в Україні 


Переглядів: 313 | Додав: Admin | Теги: автошахраї | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar